LED verlichting goede keuze voor je interieur

In je interieur bepaalt de verlichting voor een groot deel de sfeer. Het liefst wil je de dat de verlichting naar wens in te stellen is. Als je licht nodig hebt om een boek te lezen, dan moet het licht fel genoeg zijn om de letters goed te kunnen lezen. Voor de rest van je interieur is een zachte sfeerverlichting belangrijker. LED verlichting is tegenwoordig een goede oplossing voor zowel de leeslamp als de sfeerverlichting in je interieur. Hieronder vind je een aantal van de voordelen van LED verlichting in je huis.

Lager energieverbruik

Een bekend item in de lijst met de voordelen van LED verlichting, is het lagere energieverbruik. Een LED lamp is al snel tien keer zuiniger dan een halogeenlamp met dezelfde lichtopbrengst. Dit zie je terug in je energierekening. De energierekening is maandelijks een aanzienlijke kostenpost. Met LED lampen verlaag je deze kosten zonder aan sfeer en comfort in je interieur in te leveren.

led verlichting

Lange levensduur

LED lampen gaan erg lang mee, tot wel drie keer zo lang als bijvoorbeeld halogeenlampen. Dit betekent dat je LED lampen een stuk minder vaak hoeft te vervangen. Naast het feit dat je jezelf het werk bespaart, dragen LED lampen op deze manier ook bij aan een vermindering van onze afvalberg. LED lampen zijn nog wel iets duurder dan halogeenlampen, maar in combinatie met de langere levensduur ben je uiteindelijk toch voordeliger uit.

Dimmen geen probleem

Moderne LED lampen zijn ook verkrijgbaar in dimbare uitvoeringen. Je kunt met LED lampen dus prima de sfeer in je interieur naar wens aanpassen. Tijdens een romantisch avondje met een hapje en een drankje, dim je de verlichting. Met zachte achtergrondverlichting creëer je die knusse sfeer waarmee je heerlijk tot rust komt en samen kunt genieten. Als je juist wat meer licht nodig hebt, bijvoorbeeld als je een klusje in huis wilt doen, dan kun je de LED verlichting gemakkelijk feller zetten. Om optimaal gebruik te kunnen maken van dimbare LED verlichting is het sterk aan te raden om een dimmer te installeren die specifiek voor LED verlichting gemaakt is. Met een dergelijke dimmer voorkom je dat je verlichting tijdens het dimmen gaat knipperen.

In nagenoeg alle uitvoeringen beschikbaar

Bij de voordelen van LED verlichting hoort ook het feit dat LED lampen tegenwoordig voor nagenoeg alle fittingen en uitvoeringen beschikbaar zijn. Je kunt LED lampen niet alleen met dikke of dunne fitting kopen, maar je kunt ze ook als complete spots vinden. Daarnaast kun je ook qua uitvoering van de LED lamp zelf allerlei uitvoeringen kiezen. LED lampen zijn verkrijgbaar in de klassieke uitvoering, het zogenaamde peertje, maar ook als bijvoorbeeld een stijlvolle kaars voor in de hanglamp.