Planten in huis halen is altijd een goed idee, want ze maken de inrichting van je huis helemaal af en zorgen ook nog eens voor een beter klimaat binnenshuis. De kans is groot dat je zelf ook al een paar mooie planten in je huis hebt staan, bijvoorbeeld in de woonkamer of je slaapkamer. Daarnaast is het ook een heel goed idee om een paar planten in de keuken te zetten. Natuurlijk past de ene soort hier net iets beter dan de ander. Hoe weet je nu welke planten het meest geschikt zijn voor in de keuken? Wij vertellen het je graag!

planten in de keuken

Kruidige en sierlijke plantjes

Combineer je graag het nuttige met het aangename? Dan mogen een paar potjes met vrolijke kruidenplantjes niet ontbreken in jouw keuken! Denk bijvoorbeeld aan bieslook en basilicum, maar ook aan rozemarijn, tijm en oregano. Hiermee maak je je gerechten in een handomdraai nog smaakvoller. Daarnaast kun je ook een muntplantje in je keuken zetten. Ideaal voor het bereiden van verse muntthee of in een zelfgemaakte mojito. Natuurlijk zijn er nog meer planten geschikt voor in de keuken. In de ruimte sta je vaak flink te koken en te bakken. Kies daarom het liefst voor planten die goed tegen warmte kunnen. Zo zijn de aloƫ vera en de pannenkoekplant perfecte opties. Heb je weinig ruimte, maar wil je wel een paar leuke planten in de keuken neerzetten? Dan is de Sansevieria een goed idee. Deze is heel onderhoudsvriendelijk en zeer vergevingsgezind. Vergeet je hem af en toe water te geven? Dat is geen enkel probleem. Ook heeft deze plant weinig licht nodig. Steeds meer mensen kiezen voor hangplanten in de keuken. Lijkt dit jou ook wat? Dan raden we je de prachtige erwtenplant aan. Hij is lekker uitbundig en geeft je keuken een nog mooiere uitstraling.

Welke plant juist niet in de keuken zetten?

Er zijn ook verschillende soorten planten die je liever niet in de keuken zet. Denk bijvoorbeeld aan de oleander. Weliswaar geeft deze plant de meest prachtige bloemen, maar hij is wel giftig. Dat is natuurlijk niet fijn in de buurt van je keuken, waar je juist smakelijke en gezonde maaltijden klaarmaakt. Voordat je planten in de keuken zet, is het dus slim om eerst te controleren of het een giftige plant betreft. Daarnaast zijn er ook planten die je om een andere redenen beter niet kunt gebruiken. Denk aan planten in de keuken die niet matchen met de luchtvochtigheid in de ruimte. Ook kun je op de vensterbank van je keuken beter geen plantjes zetten die minder goed bestand zijn tegen overmatig zonlicht.