en je klaar met al jarenlang aankijken tegen dezelfde, uit de mode geraakte gordijnen? Dan is het vervangen van je gordijnen voor moderne, stijlvolle gordijnstoffen een aanrader. Gordijnen kunnen de sfeer in de woonkamer namelijk maken en breken. Maar hoe kies je gordijnen uit die passen bij jouw interieur én die modieus zijn? Om je daarmee te helpen, hebben we hieronder de grootste gordijnen trends van 2022 voor je verzameld. Je zult verbaasd staan over hoe mooi en verrassend de gordijnen trends van 2022 zijn!

Donkere kleuren en tinten

Een van de grootste gordijnen trends 2022 waar je eigenlijk niet omheen kunt, is het gebruik van donkere raamdecoratie. Of het nu om gordijnen gaat, screens of plisségordijnen: met donkergrijze, zwarte of bruine gordijnen sla je de plank in 2022 niet mis. Een voordeel van donkere kleuren gordijnen gebruiken, is dat deze in vrijwel alle interieurs goed tot hun recht komen.

Lichtdoorlatende vouwgordijnen

In het rijtje belangrijke gordijnen trends 2022 horen zeker ook lichtdoorlatende vouwgordijnen thuis. Deze variant vouwgordijnen is in 2020 razend populair, omdat lichtdoorlatende vouwgordijnen niet alleen stijlvol en trendy zijn, maar ook omdat ze praktisch in het gebruik zijn. Je kunt de gordijnen namelijk makkelijk omhoog en naar beneden doen. Fijn is ook dat de gordijnen wél fel zonlicht tegenhouden, maar tegelijk voldoende licht de woonkamer laten binnenvallen zonder dat het donker of schemerig wordt in huis.

Gordijnen van gerecyclede stoffen

Gordijnen die gemaakt zijn van recyclede (gordijn)stoffen horen zeker ook in het rijtje gordijnen trends 2022 thuis. We krijgen als samenleving steeds meer oog voor een duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Het hergebruiken van grondstoffen hoort hier uiteraard bij. Wat veel mensen niet weten, is dat er zelfs gordijnen te koop zijn die gemaakt zijn van gebruikte oude jeans en PET-flessen. Door het opnieuw gebruiken van deze grondstoffen dragen we flink bij aan de duurzaamheid van onze aarde.

Inbetween gordijnen: voor privacy, licht en frisheid

gordijnen trends van 2022

In het rijtje gordijnen trends 2022 vinden we ook inbetween gordijnen terug. Deze gordijnentrend is niet helemaal nieuwe, want gordijnenliefhebbers kennen de inbetween gordijnen al wel. Maar wat maakt inbetween gordijnen zo mooi en trendy? Dat zijn vooral de diverse positieve eigenschappen die deze gordijnensoort heeft. Zo zorgen de gordijnen voor voldoende privacy in de woonkamer, maar laten ze tegelijkertijd gelukkig wel zonlicht door en zorgen ze voor een frisse sfeer in huis. Met inbetween gordijnen sla je op deze manier dus meerdere vliegen in één klap!

Maatwerk gordijnen

Tot de gordijnen trends van 2022 moet in de laatste plaats ook het fenomeen maatwerk gordijn een plekje krijgen. Het is al enkele jaren trendy om gordijnen online op maat te laten maken en te bestellen. Succes en geniet van je aankoop!