Je achtertuin is een oase… of dat zou het in ieder geval moeten zijn. Een perfecte ontsnapping om in de tuin de zon te liggen op je glamoureuze high end outdoor furniture. Van het vinden van de beste stof voor je outdoor loungeset tot het uitzoeken van het perfecte materiaal, we weten dat design buitenmeubelen een investering is waar serieus over nagedacht en gefocust moet worden… zeker als je die op maat gaat laten maken. Dan zijn de opties wat betreft design meubelen op maat namelijk eindeloos en zul je moeten beslissen wat je wil. In onderstaande blog helpen we je daarmee! 

high end outdoor furniture
design tuinmeubilair
high end outdoor furniture van hout

Op maat gemaakt tuinmeubilair

Er valt zoveel te ontdekken over het creëren van je eigen persoonlijke stukje buiten hemel, of je nu graag fantastische etentjes organiseert of hunkert naar een middag helemaal niets doen op jouw hoek loungebank in de tuin. Met dit artikel hopen we dan ook je te kunnen helpen bij het kopen van op maat gemaakt tuinmeubilair, zodat je door deze investering te doen nog meer kunt genieten van de aankomende zomer… en daarna.

Wat zijn duurzame materialen voor design tuinmeubilair?

Om er zeker van te zijn dat jouw design meubelen voor buiten sterk genoeg zijn om de weerselementen ​​en de tand des tijds te doorstaan, is het essentieel om de kwaliteit ervan te bekijken. Metaal is van de meest duurzame materialen die je kunt kiezen voor design buitenmeubelen. Het is natuurlijk sterk en kan gemakkelijk worden bewerkt om speciale ontwerpen te creëren. Of je nu kiest voor roestvrij staal, ijzer of aluminium, weet waarom je het kiest en zorg dat het aansluit bij je wensen!

High end outdoor furniture van hout heeft wat meer onderhoud nodig

Hout is een andere klassieke keuze om te overwegen. Als het goed wordt verzorgd, is het meeste hout erg goed bestand tegen rotten of andere eventuele gevolgen van het buiten staan. Houten buitenmeubelen vereisen wel wat meer onderhoud dan metalen. Veel houtsoorten moeten elke drie tot zes maanden worden ingeölied, anders drogen ze uit en beginnen ze te barsten. Natuurlijk hout zoals teak zal ook verouderen en grijs worden na een paar maanden blootstelling aan de zon. En als je wilt dat het er weer als nieuw uit gaat zien? trek dan je schuurmachine tevoorschijn.

outdoor furniture

Metalen designmeubelen voor buiten moeten worden voorzien van een coating

De meeste metalen hebben een beschermende coating nodig. IJzer is doorgaans zwaarder dan aluminium en is meer geschikt voor design buitenmeubelen die te maken krijgen met veel wind. Staal en ijzer zullen echter wel gaan roesten in vochtige of natte omstandigheden. Een hoogwaardige coating kan het roesten vertragen, iets wat een bedrijf als Houtkwadraat dan ook vrijwel altijd laat doen met het door hen gebruikte materiaal.

buitenmeubelen

Bescherm de coating van je design buitenmeubelen

Verder raden we aan om krassen en deuken in het materiaal zoveel mogelijk te voorkomen, anders zal de roest zich daarin kunnen verspreiden. En plaats geen ijzeren of aluminium meubels in chloor- of zoutwaterzwembaden, omdat dit de coating zal beschadigen. Een groot voordeel van metaal voor je design buitenmeubelen is het schoonmaken: dit doe je met zeep of een mild reinigingsmiddel. 

design buiten meubelen

Gepoedercoat aluminium is de meest zorgeloze optie voor een buiten loungeset. Dit lichtgewicht metaal kan makkelijk worden verplaatst en is gemakkelijk schoon te maken. In kustgebieden en gebieden met veel zout in de lucht moet dat zout regelmatig worden afgeveegd met een vochtige doek. Zorg er daarbij ook voor dat de onderkant van de oppervlakken wordt schoongemaakt, anders zal de afwerking oxideren en blaarvorming veroorzaken.