Mede dankzij de opeenvolgende lockdowns en het vele telewerk hebben we in 2021 een nieuw zicht gekregen op ons interieur. Meer en meer beseffen we dat het belangrijk is om te wonen in een ruimte die qua look en feel helemaal bij jouw karakter past. Ben jij op zoek naar een tikje inspiratie om jouw keuken in 2022 helemaal hip en trendy te maken? Dan zetten we even de belangrijkste keukentrends 2022 voor je op een rij.

Zeg het met metaal

De keuken is lange tijd een ruimte geweest waar je ofwel een landelijke stijl of een vrij strakke Scandinavische feel had. De laatste jaren zijn er echter ook meer en meer mensen die durven kiezen voor een metaallook. Zeker in 2022 verwachten we dat een gouden, bronzen of bijvoorbeeld een zwarte keuken in staal volledig doorbreekt. Door te kiezen voor metaal maak je jouw keuken heerlijk strak en modern zonder enige toegift op kwaliteit te doen. Bovendien kan je de keuken in kwestie ook altijd net wat meer warmte en karakter geven door wat sfeervol hout erin te verwerken.

keukentrends 2022

De opkomst van de pasteltinten

Trends komen op, verdwijnen weer en komen na een bepaalde tijd weer terug. En dat is ook een beetje het verhaal van de pasteltinten. In de jaren ’50 van de vorige eeuw was het helemaal niet vreemd om pastel in de keuken te zien. De voorgaande decennia werd dan weer gedomineerd door strakke kleuren zoals wit en zwart of een duidelijke houten look. In 2022 kan je verwachten dat pastelkleuren terug opkomen. Deze geven een zachte tint aan jouw keuken en zijn een dankbaar alternatief voor de hippe donkere keukens van vandaag de dag.

Hout, maar dan anders

Robuust en ruw hout geeft een ruige uitstraling aan elke ruimte en is de laatste jaren bijzonder populair geweest. Die trend is echter langzaam aan het uitsterven en maakt plaats voor verfijn hout. Door te kiezen voor bewerkt en fijn hout in de keuken krijg je een elegante en klassevolle uitstraling. Verfijnd hout is bovendien niet echt vatbaar voor verkleuren en kan op heel wat verschillende manieren bewerkt worden voor een persoonlijke touch.

Gewoon lekker je eigen ding

Het is al lang iets dat aan het opkomen is maar zeker in 2022 zet deze keukentrend zich onvermijdelijk verder: het personaliseren van de keuken. Dat kan gaan van het concept en ontwerp van de keuken tot leuke accessoires die de persoonlijke touch geven. Het customizen van de keuken is één van de grote voordelen van onze technologische vooruitgang. Denk aan kleurentinten die echt jouw persoonlijkheid weerspiegelen of gewoon extra modulaire oplossingen wat de afwerking betreft. De keuze is aan jou!