De prijzen van huizen en appartementen zijn de afgelopen jaren verschrikkelijk gestegen. Zo is het erg moeilijk voor veel mensen om een woning te kopen en is de huur schrikbarend hoog. Sommige mensen lossen het op om op het platteland te gaan wonen, remote werken is immers in onze levens ingeburgerd tegenwoordig. Maar wat als jij liever geen afscheid van de altijd levendige stad wilt nemen?

Stadse aspecten

Het geluid van pratende mensen tot diep in de nacht, een ronkende motor van een voorbij rijdende auto en een tringeltje in de verte van de vertrekkende tram. Het zijn geluiden die bij de stad horen en die levendig doen klinken. Voor sommige mensen zijn het geluiden die zij dagelijks om zich heen willen, maar voor anderen is het een verstoring van de rust. 

Klein maar fijn wonen

Als jij zo iemand bent die graag in de stad woont, dan ben je vast ook wel bereid om kleiner te gaan wonen om toch een plekje in de stad te hebben. Kleiner wonen betekent ook functioneel inrichten om optimaal van de ruimte gebruik te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een hoog bed, waaronder ruimte ontstaat voor jouw garderobe of kantoor ruimte mocht je thuis moeten werken. Veel apparatuur is in kleinere formaten beschikbaar, denk aan een kleine vaatwasser, combi magnetron en zelfs een wijnklimaatkast is in een klein formaat beschikbaar. Op internet staan talloze ideeën voor kleine woonruimtes en eerlijk gezegd is het zo knus, om jaloers op te worden!

Geld besparen op meubilair

Je moet financieel misschien ook wel opletten omdat jouw huur of hypotheek zo enorm hoog is. Wist je dat je tegenwoordig ontzettend leuke tweedehands spullen kan krijgen? Het is een enorme trend momenteel om tweedehands producten aan te schaffen, denk maar aan de vele televisie reclames van Vinted voor tweedehands kleding. 

Marktplaats is waarschijnlijk wel de meest gebruikte tweedehands webwinkel van Nederland. Maar ook Bol.com en Facebook marketplace worden door mensen gebruikt om hun tweedehands artikelen te verkopen. Van banken tot tafelkleden, stekkerdozen tot vazen en beeldschermen tot wijnkoelkasten. Je kunt het je zo gek niet bedenken of het is wel tweedehands beschikbaar. 

Zorg wel dat je een artikel uitkiest die bij jouw in de buurt wordt verkocht en je er fysiek naartoe kan. Oplichting gebeurt helaas nog steeds, maar daarnaast wil je het artikel graag in het echt bekijken voor je het koopt. 

Proost, op het stadse leven!