Wanneer je je keuken wil inrichten is het belangrijk om rekening te houden dat je keuken een werkplek is en geen opslagplaats. Niemand kookt graag in een keuken waar hij of zij de kruiden niet kan vinden of waar de kasten een ware chaos aan potten en pannen zijn. Hier zijn alvast enkele tips voor een efficiënte keuken inrichting.

Maak een keuken indeling in zones

Je keuken is een plaats waar je meerdere momenten van de dag zal doorbrengen. Voor het koken, voor je ontbijt, je lunch en je avondeten. Je kan zorgen voor een efficiënte keuken indeling door je keuken te verdelen in zones. Creëer een zone voor ontbijt en lunch, één voor het avondeten, enz. En bewaar hier enkel de spullen die je hiervoor nodig hebt.

indeling keuken

Bewaar enkel wat je ook nodig hebt

Veel mensen maken de fout om hun keuken te gebruiken als een opslagplaats voor de voedselvoorraad. Dit maakt de keukenindeling onoverzichtelijk en onnodig druk. Een betere en meer efficiënte keuken indeling is hier enkel bewaren wat je dagelijks of wekelijks gebruikt. Dat geldt ook voor keukenapparatuur. Gebruik je de friteuse maar één keer per maand, dan neemt die in de keuken gewoon plaats in die je beter kan benutten.

Bewaar deksels aan binnenkant van kastdeur

Potten en pannen nemen misschien wel het meeste plaats in. Je keuken inrichting kun je verbeteren door je potten in elkaar te stapelen. Zo nemen ze minder plaats in. De deksels bewaar je dan weer aan de binnenkant van de kastdeur.

Onderschat de waarde van lades niet

Kasten zijn ruim, maar als je een pot moet uithalen die helemaal achterin de kast staat is het erg onhandig. Lades zijn kleiner en meer overzichtelijk voor je keuken inrichting. Een perfecte keuze dus als je streeft naar een efficiënte keuken inrichting. Vooral kruiden zijn een hel om handig op te bergen. Een kruidenrekje is een optie, maar als je je kruiden liever wat uit het zicht houdt, dan kan een lade een uitstekend idee zijn.