Aluminium U-profielen van ALUMINIUMvakman; altijd op maat vervaardigd, eenvoudig online te bestellen & snel in huis! In een serie blogartikelen vertellen de productspecialisten van ALUMINIUMvakman u wat meer over populaire productcategorieën, ditmaal over onze alu U-profiel collectie. 

De collectie.

Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gericht assortiment aluminium U-profielen, waarbij de meest gebruikte afmetingen in Nederland & België direct online te bestellen zijn. U vindt bij ons U-profielen vanaf 15×15 mm tot en met 50×50 mm in verschillende wanddiktes, waaronder 2 en 3 mm dik.

Daarnaast hebben wij een “ongelijkzijdig U-profiel” toegevoegd aan onze collectie, de 30x20x30x2 mm. Dit profiel wordt veelvuldig gebruikt om de populaire “terrasoverkapping glaspanelen” te voorzien van een “stalen deuren look”. Dit profiel wordt zwart gekocht en kan vervolgens eenvoudig over de lange buitenzijde van het glaspaneel geschoven & bevestigd worden. 

Op maat, incl. verstek?

Alle alu profielen bij ons in een lengte op maat te bestellen: van 10 cm tot en met 600 cm, tot op de mm nauwkeurig! Onze U-profielen kunnen daarnaast ook direct in verstek gezaagd besteld worden. Tijdens het bestellen kunt u optioneel kiezen voor de gewenste zaagsnede. Standaard staat hierbij ‘recht gezaagd’ aangevinkt, maar u kunt ook de opties ‘1 kant verstek’ en ‘2 kanten verstek’ selecteren. Doet u dit, dan verschijnt er een notitieveld, waarbij u de maatvoering aan kunt geven. Bekijk in dit geval altijd even onze aanleverspecificaties!

Geen constructeur….

Aluminium vakman is gericht op het snel & voordelig leveren van maatwerk alu profielen. 

Wij zijn niet gespecialiseerd in constructie advies – berekeningen – tekeningen. Voor alle constructie gerelateerde vragen verwijzen wij u door naar een (bouw)constructie adviseur.