Ben je reeds verhuisd of is je brievenbus aan vervanging toe? Dan is het goed om eens te kijken naar de verschillende materialen die er te krijgen zijn. Er zijn veel verschillende soorten te krijgen en allemaal hebben deze voor- en nadelen. Alleen welk materiaal past er nou het beste bij jou? In deze blog benoemen wij zowel de voor- als nadelen per materiaal. Ook is het goed er bij te benoemen dat geen enkele brievenbus 100% waterdicht is. Kijk hier dus vooral niet naar als je een brievenbus aanschaft. Door alle kieren en gaten is er altijd kans op regenwater.

De voor- en nadelen per materiaal

Hieronder staan 5 materialen waar de voor- en nadelen van benoemd worden. Er zijn uiteraard nog meer materialen maar dat zou te veel worden om op te noemen! Daarom hebben wij een selectie van 5 uitgekozen.

  • Aluminium: het grote voordeel van dit materiaal is dat het niet roest. Alleen het nadeel van aluminium is dat het minder sterk is dan bijvoorbeeld staal of RVS. Hierdoor kan dit materiaal wel minder hebben dan de andere twee.
  • RVS: het voordeel van dit materiaal is dat het niet roest. Wel heeft RVS wat aandacht nodig en dient het wel schoon gehouden te worden. Anders heb je kans op vliegroest. Dit is wel gemakkelijk te doen dus geen grote klus. Het reinigen kan gemakkelijk met een speciale RVS-reiniger.
  • Staal: het voordeel van staal is dat het een betaalbaar materiaal is. Ook zijn er heel veel soorten brievenbussen te krijgen met dit type materiaal. Het nadeel ervan is dat het wel kans heeft op roesten. Als bijvoorbeeld de lak beschadigd raakt kan het staal op die plek gaan roesten. Daarom dient dit goed in de gaten gehouden te worden. Zie je een beschadiging? Maak dit dan zo snel mogelijk schoon en werk dit dan altijd direct bij!
  • Kunststof: het voordeel van kunststof is dat het een heel goedkoop materiaal is. Hierdoor is voor mensen met een laag budget een kunststof brievenbus aan te raden. Het nadeel is dat het snel vies word waardoor je het vaker schoon moet maken. Alleen geen nood want dit kun je gemakkelijk doen met een warm sopje en een spons.
  • Cortenstaal: het voordeel van dit materiaal is dat het juist de bedoeling is dat het roest! Alleen is dit een speciale soort staal welke niet doorroest. Het voordeel hiervan is dat het heel luxe oogt maar je geen paniek hoeft te hebben dat de brievenbus vervangen hoeft te worden.

Wil je graag alle materialen bekijken? Dan is de webshop Yourmailbox.nl misschien de moeite waard om een kijkje te nemen. Zij hebben een breed assortiment met verschillende materialen.