Een smeedijzeren trapleuning combineert een subtiele verschijning met een authentiek karakter. Een bijzondere trapleuning van LEUNINGvakman die echt een statement maakt binnen uw interieur. Wij vertellen u hier uiteraard graag wat meer over!

De collectie

Al onze leuningen van smeedijzer bestaan uit ijzer (staal) en hebben een relatief smalle diameter van 20 mm. De dragers worden daarnaast altijd aan de leuning gelast. Deze kwalitatieve bewerking zorgt voor een bijzonder accent, dat volledig past bij het ambachtelijke smeedwerk. Hierbij heeft u de keuze uit 3 typen leuningdragers: Type 1, type rond (10 mm diameter massief) & type vierkant (10×10 mm massief). Daarnaast heeft u bij de ronde & vierkante drager tevens de mogelijkheid om een bijpassende rozetjes te bestellen, voor een strakke afwerking van de montage(gaten) aan de muur.

De kleur

Op het gebied van kleur kunt u kiezen voor een staal (een transparante coating), of voor een zwarte fijnstructuur coating. Met een transparante coating blijft de bijzondere staalkleur behouden, ideaal voor een industriële look. De zwarte fijnstructuur coating zorgt voor een egale matte zwarttint, ideaal voor een extra modern tintje. Bent u gek op die rustieke staallook, dan moet u ook zeker een kijkje nemen bij de trapleuning houders van LEUNINGvakman, hier vindt u ook ruw stalen dragers, die per stuk te bestellen zijn! 

De afwerking. 

De afwerking van de uiteinden is cruciaal voor de uiteindelijke look van uw leuning. De basis afwerking van de uiteinden betreft ‘recht gezaagd’, ideaal geschikt voor een moderne uitstraling en daarnaast ook prijstechnisch gezien de meest voordelige. Maar gaat u voor een ‘echte’ smeedijzeren leuning, dan is een authentieke afwerking met stuik of krul (naar onder) zeker het overwegen waard. 

Voor welke variant u uiteindelijk ook kiest, met smeedijzer bent u verzekerd van een authentieke trapleuning met een stoer & rustiek accent.