Ook tropisch hardhout van HOUTvakman.nl bestelt u eenvoudig & voordelig online. Oersterk tuinhout, extreem duurzaam en natuurlijk heel mooi! Wij bieden een gerichte collectie hardhout – met diverse hardhout soorten zoals azobé, angelim vermelho, padouk, ipe, massarunduba en bangkirai. Ditmaal gaan we in op een populaire hardhoutsoort voor oersterke balken & palen: Azobe. Azobé is extreem sterk (D60), duurzaam (+25 jaar) en optimaal geschikt voor direct grond- en watercontact: Ideaal tropisch hardhout voor de zwaardere buitenconstructies dus!

Azobe. 

Een van de meest bekende en gebruikte hardhoutsoorten voor zware buitenconstructies met een mooie donkere roodbruine kleur met een gelijkmatige structuur, al is de kans klein dat je deze zult kunnen bewonderen, aangezien azobe met name voor de constructiebouw gebruikt wordt en niet voor zichtwerk. De uit West-Afrika afkomstige hardhout soort is buitengewoon sterk (D60) dat het geschikt is voor plaatsing direct in de grond, goed bestand is tegen direct contact met water en zelfs een zekere weerstand tegen aantasting door zuren en andere chemicaliën heeft. Niet voor niets wordt het veel gebruikt voor constructies binnen de weg- en waterbouw, zoals bij bruggen, spoorrails, steigers en sluizen. Azobe heeft duurzaamheidsklasse 1 en een levensduur van + 25 jaar. Houd er wel rekening mee dat Azobé bekend staat als een hardhout soort die kan vervormen, kromtrekken & scheuren. Niet ideaal voor zichtwerk dus, maar ideaal voor met name dikke balken, palen (gepunt) & planken waarbij de esthetische functie niet / minder belangrijk is en waarbij er sprake is van direct contact met water / vocht. 

Een gerichte collectie. 

U vindt een gerichte collectie Azobé palen, balken & planken bij HOUTvakman, altijd het juiste hardhout voor uw buitenproject! Al ons hardhout is van hoge kwaliteit, zorgvuldig bewerkt & wordt snel bij u thuis bezorgd (voor de beste prijs!)