De badkamer kan een lastige ruimte zijn in huis om proper te houden. We gebruiken deze dan ook dagelijks en de gladde oppervlaktes van het bad, de douche, lavabo’s of een spiegel zijn soms lastig te kuisen. Met deze tips houd jij jouw badkamer spik en span en ziet deze er elke dag netjes en fris gekuist uit!

Ventileer je badkamer goed

Zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is in de badkamer. Dit helpt om vochtigheid en schimmelvorming te verminderen. Bovendien zullen je spiegels ook minder aandampen waardoor ze langer proper blijven. 

Kuis je badkamer regelmatig

Maak de badkamer regelmatig schoon om vuil en zeepresten te verwijderen voordat ze zich ophopen. Gebruik schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor de verschillende oppervlakken in de badkamer. Zeker voor gladde oppervlakken zoals een bad of lavabo’s gebruik je best een speciaal product dat hiervoor gemaakt is. Hangen er plisségordijnen voor de ramen in jouw badkamer? Plisségordijnen schoonmaken doe je best met een stofzuiger en een vochtig doekje. Vergeet verder ook niet om regelmatig de wc in jouw badkamer te poetsen en hier een fris geurblokje in te hangen om vieze geurtjes te vermijden. 

Gebruik een aftrekker of raamwisser

Gebruik een aftrekker of raamwisser om de muren en vloeren na het douchen of baden droog te maken. Dit helpt om schimmelvorming en watervlekken te voorkomen. Op die manier hoef jij veel minder vaak je doucheraam te poetsen en zal je badkamer er steeds netjes uitzien. Deze kan je verder ook perfect gebruiken om de ramen in je badkamer een poetsbeurt te geven. Hangen er plisségordijnen voor je ramen? Schuif deze dan even volledig naar omhoog vooraleer je je ramen begint te kuisen, zo vermijd je dat al het water van je poetsbeurt op de gordijnen terechtkomt. 

Gebruik een douchegordijn- of raam

Gebruik een douchegordijn of -deur om te voorkomen dat water op de badkamervloer terechtkomt. Water kan namelijk ook vlekken maken op de vloer van jouw badkamer waardoor je deze vaker zal moeten poetsen zonder een douchegordijn. 

Zorg voor voldoende opbergruimte

Je badkamer zal langer proper blijven wanneer er niet te veel kleine prullaria rondslingeren. Probeer spullen zoals flesjes parfum, potjes crème, haarborstels, handdoeken en dergelijke dus altijd goed op te bergen. Je badkamer zal hierdoor ook veel netter ogen en meer rust uitstralen. Dat is fijn wanneer je een rustgevend bad wil nemen of wanneer je ‘s ochtends in alle rust jezelf wil klaarstomen voor een drukke dag. 

Ontstop regelmatig de afvoeren

Door ervoor te zorgen dat je regelmatig haren en andere vuiligheid uit de afvoer van je bad, douche en lavabo’s haalt, zullen deze veel minder snel verstoppen. Als je dit niet doet zullen de afvoeren in je badkamer geurtjes beginnen veroorzaken en zal het water dat je gebruikt ook niet vlot meer kunnen wegstromen.