Een loungeplek in je tuin is een goed idee. Het is een verrijking van je tuin, die je daardoor vast vaker gaat gebruiken. Je tuin wordt daardoor ook nog functioneler. Maar wat draagt nou echt bij tot het aanleggen en inrichten van die perfecte loungeplek in je tuin?

De juiste loungelocatie

Op de eerste plaats gaat het er natuurlijk om dat je straks kunt loungen op de plek in jouw tuin die zich daar het beste voor leent. Ben je een echte zonaanbidder? Kies dan voor de zonnigste plek. Zit je ook graag in de schaduw, als de temperaturen teveel oplopen? Zorg er dan voor dat je kunt loungen in die hoek van de tuin waar je zon én schaduw hebt.

loungeplek in de tuin

Zit- en ligcomfort

Dan wil je straks natuurlijk vooral heerlijk zitten, liggen, hangen. Dus zoek je een loungeset uit met mooie en liefst ook veel kussens. Van jouw loungeplek mag je immers topcomfort verwachten. Wellicht is een hangmat ook een leuk idee. Zie je jezelf al heerlijk liggen, met een boek of misschien alleen hangend en voor je uit kijkend? Vergeet ook niet om over de overkapping na te denken. Hout? Een doek? Een combinatie van beide: mogelijkheden te over.

Nog meer inrichting

Ben je fan van zandstranden? Waarom zou je geen mini tropisch strand aanleggen in je eigen tuin? Met of zonder schelpen, dat is jouw keuze. Met je ogen dicht waan je je binnenkort aan de Middellandse Zee, en hoef je daarvoor nog maar een paar meter te reizen. Heb je veel ruimte? Dan staat een palmboom natuurlijk nog chiquer. Sowieso breng je natuurlijk wat passende beplanting aan. Hou je van water: uitkijken op een vijver met stromend water is heerlijk rustgevend.

loungeplek creeeren in de tuin

Een hapje en een drankje

Van loungen en chillen word je op een gegeven moment wel wat hongerig. Dus, een buitenkeuken of keukentje zou fantastisch zijn. Geen ruimte? Dan is een stoere barbecue een prima alternatief. Nog belangrijker: er moet natuurlijk ook gedronken en geproost kunnen worden op jouw toekomstige loungeplek in je tuin. Dus een koelkast is wel het minimale wat je voor jezelf kunt regelen, en voor al die gasten die willen komen uiteraard.

Jouw loungeplek: het ontwerp en de aanleg

Dus: neem een blad papier, teken de omtrek van je tuin en bepaal de plaats waar jouw loungehoek moet komen. Noteer de maten erbij. Schrijf dan onder elkaar een paar steekwoorden van must-haves en kijk wat binnen jouw budget past. Daarna kan je aan de slag met shoppen, met klussen en als grande finale heerlijk relaxen uiteraard.