Als we denken aan de natuur, denken we vaak aan buiten zijn. Wandelen door het bos, uitkijken over een uitgestrekte vlakte of luisteren naar het ruisen van de zee. Maar wist je dat je de natuur ook naar binnen kunt halen? Door groen en natuurelementen in je badkamerinterieur te verwerken, creëer je een ontspannen en rustgevende sfeer. In dit artikel geven we je tips voor het creëren van een groene badkamer.

Kies voor planten

Planten zijn de ultieme manier om groen in je badkamer te brengen. Kies voor planten die goed gedijen in een vochtige omgeving, zoals varens, graslelies of sansevieria’s. Hang ze op aan het plafond of zet ze op planken aan de muur voor een echt urban jungle gevoel. Geen groene vingers? Ga dan voor kunstplanten. Tegenwoordig zijn er steeds meer realistische exemplaren verkrijgbaar die niet van echt te onderscheiden zijn.

Gebruik natuurlijke materialen

Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en steen voor een warme en rustieke uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een houten wastafelmeubel of een houten badkamerkastje. Leg een houten badmat neer voor een natuurlijke uitstraling. Een stenen wasbak of badkuip past ook perfect in een groene badkamer.

Breng de zee naar binnen

Voor een echt ontspannen sfeer kun je elementen uit de zee in je badkamer verwerken. Denk bijvoorbeeld aan schelpen, kiezelstenen of zeesterren. Leg een mooie schelpenkrans op de rand van je bad of decoreer je wastafelmeubel met een verzameling schelpen. Met een mooie kiezelstenen vloer of wand creëer je een natuurlijk gevoel in je badkamer.

Kies voor groene accenten

Groene accenten geven je badkamer direct een natuurlijke uitstraling. Kies voor groene handdoeken, een groene douchegordijn of groene accessoires zoals een zeepbakje, tandenborstelhouder of toiletborstel. Zo creëer je eenheid en rust in je badkamerinterieur.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Natuurlijk licht doet wonderen voor een groene badkamer. Zorg voor voldoende daglicht door bijvoorbeeld een raam te plaatsen of door gebruik te maken van een lichtkoepel. Zo wordt je badkamer een oase van rust en ontspanning.

Conclusie

Een groene badkamer is niet alleen mooi om te zien, maar zorgt ook voor ontspanning en rust. Door planten, natuurlijke materialen, zee-elementen, groene accenten en natuurlijk licht te gebruiken, creëer je een badkamer die je het gevoel geeft alsof je buiten bent. Zo haal je de natuur naar binnen en creëer je een plek waar je helemaal tot rust kunt komen.