Een lichtstraat bestelt u – voordelig & eenvoudig online – bij GLASvakwerk.nl, de online specialist in ventilerende vlakke lichtkoepels. Naast de lichtstraat kunt u ook altijd kiezen voor montage door onze ervaren medewerkers. Waarom zou u voor deze optie kiezen? Nou dat vertellen wij u graag.

Montage door GLASvakwerk.nl:

Het grote voordeel is uiteraard een zorgeloos proces, waarbij 1 partij verantwoordelijk is voor uw lichtstraat: van fabricage tot en met montage. Niet voor niets worden bijna al onze lichtstraten – zeker de “grotere” varianten – door ons montage team gemonteerd.

Glas is en blijft nu eenmaal een gevoel product dat, zeker bij grote(re) afmetingen, lastig handelbaar is. Een glazen lichtstraat van GLASvakwerk.nl is vaak groot, zwaar (25 kg per m2), breekbaar en krasgevoelig. De uiteindelijke montage – lees het vastschroeven – is zeer eenvoudig, maar met name het verplaatsen is lastig en vereist ervaring en de juiste apparatuur.

In het geval van montage verzorgen wij altijd zelf het transport vanaf onze werkplaats tot aan uw voordeur. Wij verzoeken u dan ook altijd om informatie aan te leveren over de specifieke situatie op het gebied van toegankelijkheid. Op basis van deze informatie selecteren wij de juiste apparatuur voor transport van de lichtstraat (vanaf de vrachtwagen tot op uw dak).

We beschikken over een smartlift (een klein kraantje) en een hoeflon c6 (mini hijskraan). De smartlift is ideaal wanneer we met de glasplaat – vanaf de vrachtwagen – direct tot onder de uitsparing in het dak kunnen komen. Mocht dit niet mogelijk zijn, biedt de hoeflon c6 praktisch altijd uitkomst. Hiermee kunnen we de lichtstraat op het dak krijgen, zolang we maar binnen een straal van 12 – 13 meter van uw dak kunnen komen. Voorwaarde hierbij is wel dat we er geen obstakels zijn die hoger zijn dan het dak waarop de lichtstraat komt te liggen.

Het op de juiste plek krijgen van een daklicht van GLASvakwerk is meestal het grootste deel van het werk. Wanneer de lichtstraat eenmaal goed op de opstand gepositioneerd kan worden, is het voorboren, afkitten en “vastschroeven” van de lichtstraat zo gebeurd!