Al jarenlang zien we trends komen en gaan. Ontwerpers laten zich vaak inspireren door kunst van vroeger. Steeds vaker zien we dat de dagelijkse dingen van vroeger op dit moment een trend vormen. Vintage kleding en meubilair zijn de nieuwste trends en degene die geluk hebben kunnen op hun eigen zolder shoppen. Ook vloeren die we tien jaar geleden lieten verwijderen, omdat het oud was, komen nu weer helemaal terug. 

Bohemische stijl

Het was vroeger lastiger om muren in een huis geheel strak te krijgen. Vaak zag je aan de binnenkant van het huis nog de tegels of een reliëf wat erop duidde dat de muur niet zorgvuldig afgewerkt was. Tegenwoordig is het een trend om een reliëf met motiefjes op de muur te zien. Dit past bij de opkomende bohemische interieurstijl.

Grote tegels 

De vroegere tegel stijl en de hedendaagse strakke stijl komt samen door gebruikt van grote tegels. Hiermee worden strakke vloeren gemaakt, waardoor het lijkt alsof er gebruik is gemaakt van één tegel. Door het gebruik van grote tegels wordt de ruimte die betegeld is groter. Het oogt strak en past bij de hedendaagse interieurstijl. 

Doe het zelf 

Steeds meer mensen steken graag zelf de handen uit de mouwen en gaan voor een duurzame oplossing. In plaats van het laten leggen van een nieuwe vloer kiezen zij ervoor om hun bestaande tegelvloer te verven. Bij het verven van je eigen tegelvloer is het van belang dat de ondergrond schoon en vetvrij is. Ook is het belangrijk om rekening te houden met een eventuele andere verflaag, deze moet ook verwijderd worden. Verder is het handig om een primer te gebruiken, zodat de verf mooi en goed blijft zitten. Daarnaast is het goed om oude kleren en schoenen aan te trekken. 

Wat is tegel laminaat?

De mensen die mee willen gaan met de trend, maar huiverig zijn om een tegelvloer te laten leggen kunnen eens nadenken over tegel laminaat. Dit is een goede keuze als je twijfelt tussen echte vloertegels of laminaat. Echte vloertegels kosten meer geld en zijn lastiger te leggen. Tegel laminaat is nauwelijks van een echte tegelvloer te onderscheiden en is onderhoudsvriendelijk. Het is dus een zeer goede optie bij twijfel tussen echte tegels of laminaat. 

Jij bepaalt de trend

Oude trends zullen altijd terug blijven komen en er zullen ook altijd nieuwe trends bij komen. Het is voornamelijk belangrijk dat je zelf tevreden bent met je interieur. Je hoeft niet mee te gaan met de trend, al is het soms wel heel verleidelijk.